JaunumiFotogalerijaVideoDokumentiRegistrācijaRezultātiTrases 
Madonā bija karsti. [2016-08-24 08:29:39]

Aizvadītajā sestdienā, teicamos laika apstākļos, Madonas kartinga trasē notika Latvijas mazmotošosejas sezonas priekšpēdējā sacīkste. Līdztekus ierastajam Zelta Mopēda, skūteru un retromotociklu ieskaitēm savus spēkus demonstrēja arī moderno ielas motociklu braucēji, kuriem trasē iegūtās iemaņas var lieti noderēt ikdienas satiksmē.

Ar katru posmu kļūst aizvien vairāk dalībnieku, šogad izveidotajā “rūķīšu” klasē, kas izceļas ar dalībnieku vecumu un izmantotās tehnikas daudzveidību. Trasē redzam klasiskos Sarkanās Zvaigznes mopēdus, poketbaikus un pat elektromotociklus! Braucienu noslēgumā visi klases braucēji kāpj uz pjedestāla un zaudētāju nav.

Vienātruma standarta mopēdu klasē uzvaru izcīna Jēkabs Stūrmanis (Karro MX), kurš biežāk redzams motokrosa trasēs, uz otro vietu novirzot vienu no klases līderiem Jani Mūrnieku (Mazmoto Racing team). Trešais – Amūrs Šurkins (Karro MX). Dramatiskas cīņas notika standarta mopēdu divātrumu klasē, kur burtiski pēdējos apļos un pēdējos pagriezienos izšķīrās vietu sadalījums uz pjedestāla. Šoreiz veiksme bija Andra Aļabjeva (BJC Jaunība) pusē, Elmārs Klintsons (BBA Club) otrais, bet Vadims Kirčenko (BJC Jaunība) trešais. Sporta mopēdu klasē nepārspēts palika Jorens Klintsons, kuram kompāniju uz pjedestāla sastādīja Antons Macuks (BJC Jaunība) un Dzintars Ezerkalns. Latvijas skūteru čempionāta dalībniekiem teicamais trases segums ļāva demonstrēt teicamu ātrumu, kas ļāva godalgoto vietu trijniekā iebraukt arī igauņu skūteru braucējiem.

Skūteri standarta 50

1.Marek Henrik Laanela (EST)

2.Ervīns Štims (RJTC)

3.Aleksejs Pavlovs (BJC Jaunība)

Skūteri Sport 70

1.Dmitrijs Macuks (BJC Jaunība)

2.Ants Parik (EST)

3.Kalvis Makaris (RJTC)

Skūteri Racing 70

1.Ervīns Smulkēvičs (Mazmoto Racing team)

2.Toms Dreimanis (RJTC)

3.Dans Ragels (RJTC)

Retromotociklu klašu braucieni kā vienmēr, izcēlās ar bezkompromisa cīņām ne tikai savas klases ietvaros. Jau otro sacīksti pēc kārtas trasē dodas trīs Hāzes dinastijas braucēji – kamēr Rūdis apgūst motošosejas iemaņas “rūķīšu” klasē, Mārtiņš Hāze dominē 500-niekos, bet Jānis Hāze kuplina 350 ccm klases dalībnieku sastāvu.

350 ccm klase

1.Ģirts Draugs

2.Varis Veinbergs (MK Bieriņi)

3.Jānis Hāze (RIXMOTO)

500 ccm klase

1.Mārtiņš Hāze (RIXMOTO)

2.Andris Vācis

3.Arvis Pastars

Ielas motociklu klasēs, divu braucienu summā par uzvarētajiem kļuva Juris Apinis (600 ccm) un Gints Urbēns (1000 ccm).

Ieskats sacensībās : http://bng.lv/galerija/thumbnails.php?album=16

Tāls Meļķis